Skip directly to content

Terugblik

Hieronder vatten we de meeste memorabele hoogtepunten samen die wij als de Jeugd de afgelopen jaren beleefd hebben. Concerten, muziekkampen en nog allemaal andere dingen die we niet snel zullen vergeten!

Hier vind je een mooi jaaroverzicht van 2016

 

Naar 2015

Naar 2014

Naar 2013

Naar 2012

Naar 2011

 

 

2017

Slotconcert en BBQ - 20 mei

Op zaterdag 20 mei zag het weer er 's morgens niet al te goed uit. Hoewel het niet regende, zag het er niet naar uit dat er veel volk naar ons openluchtconcert zou komen luisteren. Toen we dan toch - met twee camionettes volgepropt met slagwerk en stoelen - afzakten naar het Provinciaal Domein in Kessel-Lo, begon de zon te schijnen en werd het steeds warmer. Op een graspleintje stelden we alles op en ondanks een windstoot hier en daar die er voor zorgde dat onze partituren alle kanten uitvlogen, werd het een mooi concertje. Een hele hoop ouders kwam mee en bleef luisteren, en zelfs een aantal voorbijgangers vonden het de moeite om wat te blijven staan. Proficiat aan iedereen!

Maar daarmee was het natuurlijk nog niet gedaan. We moesten ons werkjaar immers in stijl afsluiten. We trokken dus (bijna) allemaal terug naar Rotselaar voor een gezellige barbecue. Chips, drank, 80 stukken vlees en enorm (écht enorm) veel groenten en pasta werden door iedereen met smaak verorberd. Van die groenten bleef uiteraard nog veel over, het vlees ... wel, dat was allemaal op.

 

Niet muzikale activiteit- 17 april

Op 17 april verzamelde de Jeugd ‘s morgens al heel vroeg aan het station van Wezemaal. Met onze rugzakken gepakt en onze jas goed dicht tegen de kou waren we er helemaal klaar voor! Al gauw vertrokken we met de trein naar leuven, en van daar ging het dan verder naar Blankenberge. Best een lange rit, maar gelukkig had iedereen veel te vertellen na de vakantie. Ook een paar spelletjes ‘Uno’ en ‘Blackstories’ zorgden ervoor dat we ons zeker niet verveelden. Eindelijk reden we dan het station van Blankenberge binnen, het was hoog tijd dat we deze kuststad eens gingen verkennen! Vol jeugdig enthousiasme zetten we er dan ook stevig de pas in, en al gauw kwam de zee in zicht. Vandaar zetten we onze tocht verder over het strand, en kropen meteen ook maar wat dieper in onze jas want het was nog steeds behoorlijk koud en nat. Uiteindelijk kwamen we aan bij de ‘Belgium pier’, die het centrale punt werd in ons stadsspel. Na een korte uitleg trok de Jeugd er dapper op uit om alle opdrachten zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen. Voor de opdrachten die ze afwerkten, verdienden ze stukken van hun puzzel, die hun dan weer de code van het slot van een rugzak met heel wat lekkers opleverde. Het moet gezegd worden, onze Jeugd-muzikanten zijn goede puzzelaars. Toen alle stukken eenmaal in hun bezit waren, duurde het niet lang eer de code gekraakt werd en er paaseitjes waren voor iedereen! Tijdens de middag klaarde het weer op, de zon ging steeds feller schijnen en het werd aangenaam warm. Al onze plannen voor een binnenactviteit werden gauw weer opgeborgen. In plaats daarvan amuseerden we ons onder een ondertussen stralende zon met baseball op het strand. Ook een ritje met go-cars doorheen de stad mocht niet ontbreken. Voordat we ons naar het station haasten voor onze trein naar huis, genoten we nog van een heerlijk ijsje. Een mooie afsluiter van onze geslaagde dag aan zee! 

 

Beestenboel - 12 maart

Op zondag 12 maart toverden we de inkomhal van onze Concordia om tot een ware jungle. We hingen de muren en het plafond vol met vogels en met vlinders en gaven al onze knuffeldieren een plaatsje in de zaal. We hadden namelijk iedereen uitgenodigd om eens te komen kijken naar onze muzikale dierentuin. Op het programma stonden dan ook ‘A Day at the Zoo’, ‘Chicken Run’, ‘The Lion King’ en nog vele andere stukken vol met kleine en iets minder kleine dieren. Voor ‘African Symphony’ hadden we zelfs een echte djembe, die dan ook met veel enthousiasme bespeeld werd. Tussendoor maakten we in de presentatiefilmpjes kennis met alle eigenzinnige bewoners van onze zoo. Mathieu gaf ons een deskundige rondleiding en vertelde volop over de pinguïns met relatieproblemen, de vergeetachtige zebra, de gefrustreerde tijger… Verder konden we ook genieten van een heerlijk dessertenbuffet met koekjes, cupcakes en enkele spectaculaire taarten, die uiteraard ook helemaal in het thema waren. Tot slot nog heel erg bedankt aan alle jeugdmuzikanten en helpers, en een dikke proficiat voor de dirigent, samen maakten we er een schitterend concert van!

Sleepover - 18 februari

Over enkele maanden is het weer zover: dan gaan we op muziekkamp! Hoog tijd dus om al eens te oefenen in de concordia. Bovendien konden we wel wat extra repetitietijd gebruiken met het beestenboelconcert in aantocht (12 maart, gratis inkom, geen excuses!).

Omstreeks 13u was er al wat bedrijvigheid in de concordia. Nu we een keuken hebben, vond het jeugdbestuur dat de muzikanten wel eens verwend mochten worden met lekkere verse spaghetti bolognaise, die we dan ook ter plekke bereid hebben. Om 15u kwamen de muzikanten dan één voor één binnen, uitgerust met matje (of matras), slaapzak en pyjama. We speelden alle stukken door (aan sommige stukken moet nog wat harder gewerkt worden dan aan andere) en we willen alvast een tipje van de sluier oplichten: het begint goed te klinken! Na een lange en zware repetitie van maar liefst drie uur mochten de jeugdmuzikanten de overheerlijke spaghetti verorberen. Het moet gesmaakt hebben: er bleef bijna niets van over…

Eindelijk konden we dan aan de lange avond beginnen! De instrumenten werden opgeborgen en de gezelschapsspelletjes boven gehaald. Sommige JEUGDmuzikanten waagden zich aan origami, andere muzikanten gaven de voorkeur om er een disney-dieren filmavond van te maken. Hoe dan ook werd het een supergezellige avond (en nacht) en was het rond 3u voor iedereen tijd om te gaan slapen. Na een veel te korte nacht werden we uiteindelijk gewekt met lekkere koffiekoeken.

De die-hards van de JEUGD hadden er dan echter nog niet genoeg van: zij repeteerden nog mee met de grote harmonie (al was het bij sommigen toch met kleine oogjes...).

 

2016

Kerstdrink - 23 december

Voor het jeugdbestuur begon de kerstdrink al twee dagen eerder op 21 december. Zeven kilo gehakt moest namelijk worden omgevormd tot lekkere balletjes van een eetbaar formaat. Laten we zeggen dat ze daar toch goed zijn in geslaagd, want er werd goed gegeten van de balletjes met krieken na de laatste repetitie van 2016 op een vrijdagavond. En wat extra energie kon de Jeugd goed gebruiken want er moest flink gewandeld worden. Gewapend met fakkels kwamen we via De beemden uit in de Hellicht, waarna we via het Meanderspad even gingen kijken hoe hoog de Demer stond en ten slotte baanden we ons via Hellichtbroek en weg naar de tuin van Dieter. Gelukkig hadden ze daar eindelijk de vuurkorven aan gekregen en stond er lekkere warme chocomelk op ons te wachten. Voor degenen die terug al wat honger of goesting hadden gekregen, stonden er ook kilo’s chips, kaas of andere hapjes te wachten. Een toffe en gezellige afsluiter van 2016!

4e Q@C Sinterklaasquiz - 3 december

Net als de vorige jaren organiseerden we ook dit jaar weer een grote Sinterklaasquiz. Naast 58 quizploegen waren er ook een hele horde helpende jeugd aanwezig. Om 18u45 begonnen we er al aan met de nicnacjes te leggen en al snel kwamen de eerste ploegen aan bij hun gepersonaliseerde tafel. Om 19u58 waren alle ploegen al binnen dus kon Tim mooi op tijd beginnen met zijn eerste vraag over UKIP. Ruim 200 minuten later klonken The Rembrandts met I’ll be there for you als laatste vraag door de boxen. Tussenin was er een leuke afwisseling van quizthema’s, makkelijke en iets moeilijkere vragen en zelfs live muziek gebracht door de jeugd. De scores lagen redelijk hoog en op het einde stond Eiland 3 net als vorig jaar bovenaan de rangschikking. Erg leuke quiz met een eigen smoel, super snelle en vriendelijke bediening, een schoolvoorbeeld van een quiz waar zowel de regelmatige als de niet-regelmatige quizzers aan hun trekken komen … Niets dan positieve reacties. De Jeugd staat weer op de kaart in quizland :)

Pannenkoekennamiddag - 1 november

1 november = pannenkoeken, het is ondertussen al een traditie. Na het succes van vorig jaar hadden we ook dit jaar enkele jeugdorkesten uit de buurt uitgenodigd om in de concordia het beste van zichzelf te geven. Jeugdorkest Da Capo uit Tielt Winge beet de spits af, waarna Kessel-Lo en Bierbeek gezwind volgden. Om 16u30 was het normaal gezien aan de JEUGD, maar Bierbeek was zo enthousiast dat wij wat later mochten beginnen... Deze keer speelden we onder leiding van Martijn, de tweede kandidaat-dirigent die een maand op proef de jeugd onder zijn hoede had genomen. Hij bracht het er goed van af, maar of het goed genoeg was, lees je in het volgende artikel :)

De JEUGD wil graag nog iedereen bedanken die mee heeft geholpen om alles in goede banen te leiden: het bakken van de pannenkoeken, bestellingen opnemen, opdienen, drank uitschenken… Een dikke merci!

 

 

Opening werkjaar - 3 oktober

De vakantie was tof, maar nu het nieuwe schooljaar weer bezig is, zijn ook de repetities van de JEUGD opnieuw begonnen (die hadden we stiekem toch heel erg gemist). We hadden al drie repetities en twee concerten met Jens achter de rug toen het tijd was voor de openingsactiviteit. Na de eerste repetitie met Martijn werd onze honger gestild met lekkere pannenkoeken. Daarna trokken we met z’n allen naar de wijngaardberg voor - hoe kan het ook anders - een bosspel. Cocaïne en XTC (of waren het zakjes bloem en M&M’s?) werden verhandeld tussen de drugsbarons, de dealers en de junkies. Maar wel oppassen voor de politie, want die wisten alles te onderscheppen! Niet lang na de start van het spel voelden we de nattigheid al, het begon te druppelen. Enkele minuten later was iedereen doorweekt en moesten we noodgedwongen verhuizen naar de Concordia. Geen probleem voor de die-hard drughandelaars van de jeugd: toen we opnieuw een beetje opgewarmd waren, deden we alle lichten uit en speelden we gewoon binnen verder. Niet veel later werden we door de JEUGDouders weer terug naar de realiteit gehaald en was de activiteit afgelopen. Alle muzikanten kregen een zakje M&M’s mee naar huis (alleen Ewout was geïnteresseerd in de bloem), iedereen gelukkig. Alweer een geslaagd begin van een nieuw werkjaar!

 

Kermisweekend - 23 en 25 september

Na slechts 3 repetities was het afgelopen weekend tijd om te laten horen wat we hadden ingeoefend en dit op ons traditionele kermisconcert. Er werden twee geslaagde concertjes gespeeld onder leiding van Jens. Net als in mei probeerden we ook publiek aan te trekken door met 'Lord of the dance' over de avondmarkt te marcheren. Naast het muzikale gedeelte werd uiteraard het café weer open gehouden en verkochten we verse soep en croques met een muzikaal toefje ketchup. Een geslaagde en gezellige avond. 

Zondag trokken we dan naar de mossel- en palingfeesten in Haacht. Nadat de jeugdharmonie van Sint Remigius vorig jaar te gast was op onze jeugdorkestennamiddag, was het deze keer aan ons om naar daar te gaan. We speelden er al het derde concert op één weekend tijd. Ondanks het verschrikkelijk luide publiek en de hoge temperatuur op het podium, kunnen we toch trots terugblikken naar een geslaagd concertje! Op naar het volgende :)

Afscheidsweekend Kevin - 21 en 22 mei

 

Het traditionele kermisweekend was dit jaar toch wat specialer dan anders. We namen namelijk afscheid van Kevin en dat konden we uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Na onze allerlaatste repetitie met Kevin vulden we ons buikjes met lekkere lasagne en macaroni. Na het eten gingen we dan met z’n allen de botsauto’s onveilig maken. Daarna gingen we in een iets ‘rustigere’ attractie (of dat dachten we toch). Plezant was het zeker!

 

Terwijl het grootste deel van de Jeugd zich aan het uitleven was op de kermis, werd in de Concordia alles klaargezet voor de échte slotactiviteit: het grote ‘neem-afscheid-van-een-topdirigent’-spel! Er werd getest hoe goed de Jeugd Kevin kent en hoe goed Kevin ons eigenlijk wel kent. We kwamen te weten dat niet iedereen wist dat hij in Hulshout woont maar iedereen leek wel te weten dat hij exact 1,84m groot is! (één groepje had gegokt op 1,85m 

Op zondagvoormiddag was het dan tijd voor zijn afscheidsconcert. Nadat we marcherend over de kermis liepen, raakte de Concordia goed gevuld en speelde de Jeugd voor de laatste keer de pannen van het dak onder leiding van Kevin. Toen Kevin aan zijn laatste stuk wou beginnen, hadden we nog een verrassing in petto. Op de melodie van 10 000 luchtballonnen (K3) schreven we een nieuwe tekst over de 6 toffe jaren met Kevin. Onder begeleiding van een deel van de Jeugd (met dank aan het arrangement van Yannick) en de projectie van enkele toffe foto’s, klonk ons afscheidslied 6 toffe jaren. Je kan dit trouwens ook terug vinden op youtube! De tranen van Kevin staan spijtig genoeg niet op video :p

Ten slotte willen we nog één ding kwijt: Kevin, bedankt voor de zes toffe jaren!

De Wensboom - 13 mei

 

Vrijdag de 13e 9u45: De toegang tot het erg zonnige perron 1 van Wezemaal station wordt geblokkeerd door een bende van meer dan 30 spijbelaars met trommels, rugzaken en een jeugdpull aan. Als je de keuze geeft tussen een dagje op stap met de jeugd en een toets goedsdienst, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt J Na een korte treinrit en een nog kortere wandeling kwamen we aan in Théatre du Vaudeville in de koninginnegallerij in Brussel. Daar wachtte een ploeg van het programma De Wensboom ons op met een hoop koekjes en drankjes. Na een letterlijk te korte repetitie(ruimte) op het balkon en een middagmaal met broodjes, zaten we een uur te wachten op Eve en Kevin op de o zo warme zolder. De sfeer bleef er natuurlijk wel inzitten en toen we eindelijk mochten marcheren was het des te leuker. 3, 2, 1 en Niels De Stadsbader vertrok. Al spelend het hoekje om en daar zat Kevin niets vermoedend op een terrasje. Onder grote belangstelling van de omstaanders en onze prachtige begeleiding met Lord of the dance, werd hij naar het podium gebracht. Daar hoorde hij tot zijn grote verbazing tot 3 keer toe zijn eigen werk The Dark Ages gespeeld door de Gidsen. Een traantje en een staande ovatie konden er wel van af!

 

Achteraf nog een zevental keer marcheren door de galerij, de vele toeristen konden het wel smaken! Een zonnige dag, met soms veel wachten maar met een zeer mooie bedoeling en mooi resultaat. En laten we eerlijk zijn: het was toch beter dan een hele dag op de schoolbanken te verslijten? (Voor de volledigheid: dit was allemaal perfect legaal, de jeugd kreeg hiervoor een speciaal attest van VTM zodat het niet als spijbelen geldt)

Planckendael - 9 april


Om 9u15 stonden we allemaal klaar om te vertrekken naar Planckendael. In tegenstelling tot het weerbericht begonnen we de dag in het zonnetje! Na even te wachten aan de kassa’s konden we eens kijken welke dieren er al allemaal wakker waren. Na een korte verkenning wachtte gids Christina ons op voor een rondleiding. In Amerika zagen wandelden we tussen de flamingo’s en pinguïns en vervolgens onder de actieve neusberen. We hadden geluk want meestal slapen ze maar nu liepen ze van boom tot boom boven onze hoofden. Na de champs elysees van Planckendael gingen we via de jachtluipaarden, miereneters en stinkdieren naar de maki’s, grappige poses op het dak en een heel klein aapje! Om 12u30 was ons eigen voedermoment gekomen met een lekkere picknick op de tribune voor de roofvogelshow. In de namiddag stond er een spelletje risk op het programma. Je moest als eerste elk continent veroveren door opdrachten bij de dieren uit te voeren: een liedje over bonobo’s in Afrika of foto’s met drie vogels met iets rood op hun kop uit Azië, … Er is in ieder geval heel wat afgewandeld/gelopen. De groep met Jannes, Pieter, Helene en Hanne had als eerste heel Planckendael veroverd. Genoeg rond gestapt op een dag, tijd voor een wafel en een ijsje. Voor we naar huis vertrokken, gingen we nog naar de roofvogelshow. Verschillende arends en een gier vlogen er net boven onze hoofden heen en weer. Een beestig einde van deze mooie niet muzikale activiteit.

 

 

A la carte - 6 maart


Op deze zondagnamiddag was iedereen uitgenodigd in Ristorante Concordia om eens te proeven van onze muzikale kunsten. Zoet of zout, voor ieder wat wils op ons jaarlijks themaconcert. Met een zeer grote groep jeugdmuzikanten speelden we een uitgebreid en gevarieerd programma, met bijpassend eten voor elk stuk. Een potje tiramisu voor “La Cucina Italiana”, een portie nootjes en crackers voor “The Nuts & Crackers Sweet” tot zelfs ketchupflessen voor “The Ketchup Song”...

Ook Hanne Beyens heeft zich van haar beste kant getoond met “Adios Nonino”. Proficiat!De presentatiefilmpjes in thema werden voorzien door het personeel van ons restaurant.
Na het concert werd Kevin in de bloemetjes gezet met een chocolade paashaas en zelfs een tros bananen, Godfried, Werendfried, Agneska en Bastiaan zouden hier zeer tevreden mee zijn geweest :)
Dankjewel aan alle helpers voor het waarmaken van dit zeer geslaagde concert! (foto's kan je uiteraard vinden onder Beeld en geluid of op onze facebookpagina)

 

Himalaya Music Festival Oplinter - 30 januari

 

 


De laatste, druilerige zaterdagnamiddag van januari bleef de Concordia akelig leeg. Op de parking aan de rotonde daarentegen verzamelden rond 14u40 de jeugdmuzikanten en hun ouders. Iedereen werd verdeeld over de verschillende auto’s waarna de colonne richting Tienen reed. In Oplinter zouden we namelijk voor de allereerste keer deelnemen aan het Himalaya Music festival, georganiseerd door de Nederlandse componist Ivo Kouwenhoven.
Het festival is een ’wedstrijd’ voor jeugdorkesten, zonder afdelingen, opgelegde werken en vooral zonder punten. Zo’n 13 jeugdorkesten uit Nederland en België brachten, verspreid over de ganse dag, 3 à 4 werken die dan beoordeeld werden door 2 juryleden. Jeugd Sint-Cecilia Rotselaar werd uitgeloot om als allerlaatste van de dag op te treden. Heel erg op tijd waren we met maar liefst 36! aanwezig en luisterden eerst naar een klein ensemble uit Noord-Nederland. Daarna mochten we gaan inspelen en stemmen en was het onze beurt.
We brachten 3 werken waaraan we al een tijdje goed goefend hadden. Op het podium was het snikheet en kurkdroog en we hoorden elkaar niet echt goed spelen, maar we deden netjes alles wat Kevin de afgelopen weken (maanden) al honderden keren gevraagd had.
Na onze opvoering kwam Ivo naar voren en nam de micro (zoals hij bij alle orkesten deed om hen dadelijk opbouwende commentaar te geven). Het eerste wat hij zei was echter: Kijk goed naar deze jongeman hier vooraan, ik garandeer jullie dat we daar nog van gaan horen! Jawel, onze Kevin (maar dat wisten wij natuurlijk al). Het andere jurylid gaf ons commentaar: dat duurde niet lang. Want hij had vooral veel lof over de mooie klank, veel dynamiek en articulatie en dat we echt muziek maakten.
Hoewel er niet echt een rangschikking werd gemaakt, werden er toch 2 prijzen uitgedeeld: ééntje voor het orkest dat het creatiefst was geweest met het festival-thema ‘water’ en eentje voor het orkest dat de beste muzikale prestatie had neergezet.
De jury gaf eerlijk toe dat  ze het gans de dag moeilijk gehad hadden om uit te maken wie nu muzikaal het beste was….. tot ze ons gehoord hadden. We kregen dan ook de trofee en de felicitaties mee naar huis. Proficat jeugdmuzikanten! En een dikke pluim op de hoed van dirigent Kevin!

Terug naar boven


2015 - jubileumjaar

Einde 15 jaar JEUGD - 19 december 

Na alle fantastische activiteiten dit jaar, georganiseerd ter ere van ons 15e jaar van bestaan, wilden we dat jubileumjaar ook passend afsluiten. Daarom nodigden we alle ouders op een zaterdagavond uit voor een receptie. De jeudgmuzikanten zelf kregen na de repetitie lekkere balletjes met krieken of appelmoes voorgeschoteld. Om naar de plaats van de receptie te geraken, kregen we allemaal een fakkel – die enkele minuten voor het einde van de tocht door bijna iedereen haastig in plassen werd geworpen – waarmee we een dikke 5 kilometer wandelden tot in de tuin van Lene en Arne.  
Ouders waren al gearriveerd en de receptie kon beginnen. Ondanks het “warme” weer, waren er glühwein, warme chocomelk en marshmallows voorzien die je kon roosteren boven de vuurkorf. 
Het werd een gezellige avond, een fantastische afsluiter voor 15 jaar met deze toffe groep die alsmaar groter wordt.
Op naar de volgende 15!
 

3e Q@C Sinterklaasquiz - 4 december

Op 4 december maakte het slagwerk en de opstelling van het orkest plaats voor 59 tafels en 236 stoelen, want Tim had nog maar eens een quiz ineen gestoken. Om 20u zat de zaal stampvol met ervaren en wat minder ervaren ploegjes en konden we aan deze derde (feest)editie beginnen. Tim stelde deze keer de vragen niet alleen: omdat de jeugd dit jaar 15 jaar bestaat, mocht elke instrumentengroep ook een vraag stellen via een filmpje. Zo vroegen de slagwerkers zich af hoeveel lawaai ze nu eigenlijk maken, vroegen de klarinetten zich af waar de Schengenakkoorden werden ondertekend en speelden de hobo's de bekende champions league hymne. Of de quizzers het antwoord daar ook op wisten, dat is een andere vraag…

Het werd een plezante, leerrijke avond en na afloop moesten er natuurlijk nog prijzen worden uitgereikt. De eerste plaats was voor de drie jonge gasten van Eiland 3, proficiat! Het sinterklaaspretpakket ging naar Afair 2. Geen top-10-plaatsen voor ploegen van de harmonie, maar wel  een prijs voor MiSt en KriKa omdat zij wisten dat de allerkleinste champagnefles ook wel een “piccolo” genoemd wordt. 

Kortom, het was een geslaagde derde editie van onze sinterklaasquiz! Maar het was ons niet gelukt zonder helpers: uitdelers en ophalers, garçons, tappers, jury, Hans voor de technische snufjes… Bedankt allemaal! En natuurlijk kunnen we onze quizmaster, organisator, brein achter de vragen, allesregelaar,… niet vergeten. Een extra dikke merci dus voor Tim.

Tot volgend jaar met 60 ploegen! 

Jeugdorkestennamiddag - 1 november

Onze 4e geslaagde pannenkoekennamiddag is achter de rug. Deze keer nodigden we maar liefst 3 jeugdorkesten uit, naar aanleiding van ons jubileumjaar. Stuk voor stuk zetten deze orkesten uit Tessenderlo, Kortrijk-Dutsel en Haach zeer mooie prestaties neer waaruit nogmaals bleek dat Disney (en in het algemeen ook film-) muziek zeer populair is. Zelf sloten we deze jeugdorkestennamiddag af met een voorproefje van ons muzikale menu dat we begin maart zullen serveren. Ondanks de korte voorbereidingstijd, mocht het resultaat er best zijn! Tijdens en tussen de optredens kon het publiek genieten van overheerlijke pannenkoeken waarvan er bijna 700 werden gebakken. En ja die waren allemaal op tegen 19u :)

Dank aan alle helpers en jeugdmuzikanten om er een erg fijne zondagnamiddag van te maken!

Opening werkjaar - 3 oktober

Na enkele repetities ter voorbereiding van het concertje op de avondmarkt begonnen we er nu echt aan! Nieuw werkjaar, nieuwe stukken en ... ook nieuwe muzikanten! Aan de klarinetpupiter kwamen Lucy en Annelien meespelen, Kasper vervoegde de trompetten en met Jessica was er ook een nieuwe dwarsfluite. Welkom allemaal bij de JEUGD! Om het nieuwe werkjaar goed in te zetten, hebben we voor de gelegenheid eens niet zelf gekookt maar werden er nummertjes getrokken. 34, 44 en 77 werden besteld en de bami, koe loe kai en mi-hoen waren lekker. Vlug alles opeten en opruimen en we konden vertrekken voor de 'geheime' activiteit. Allemaal de auto in en op naar de Wijngaardberg waar we eindelijk de dozen mochten opmaken. Nog vlug even poseren voor een facebookfoto en we konden beginnen aan ... de Lasershooting! Op de flanken van de donkere Wijngaardberg brandden overal led lichtjes en werd er duchtig over en weer geschoten. Gelukkig moesten de doden niet te lang wachten om terug tot leven worden gebracht en al gauw moesten we terug keren naar de Concordia. Een toffe opening van het werkjaar!

Avondmarkt - 25 September

Traditiegetrouw spelen we in het begin van het jaar een concertje op de avondmarkt van Rotselaarkermis. In tegenstelling tot vorig jaar, was het nu wel prima weer. Om 18u begonnen we aan het eerste van onze twee optredens. In het begin stond er niet veel volk te luisteren maar na enkele stukken had er zich toch wel aardig wat volk verzameld voor de Concordia. Het publiek kon niet enkel genieten van de muziek, maar ook van lekkere pompoen- en kippensoep of een croque monsieur. Toen we om 19u15 begonnen met het tweede concertje ontbrak er niet alleen publiek maar ook nog twee muzikanten! Lotte en Eve vonden de kermis iets te leuk … Gelukkig tekenden ze, net als het publiek, al snel present en konden ze de rest van het programma wel nog meespelen. Ondertussen was het wel al wat later geworden, verdween de zon en ook de warmte. Ondanks de invallende duisternis en de koude vingers, speelden we nog een bisnummer voor het (talrijk) aanwezige publiek waarna we allemaal een croque en een drankje kregen!

Muziekkamp - 17 tot 24 juli

Het kamp was een feest, we zijn naar Forrières geweest, oh-oh-oh-e-oh!!! 

Lees hier een verslag van de fantastische week die we hebben gehad.

 

Dubbelconcert - 23 mei

Zaterdag 23 mei sloten we samen met de grote harmonie ons jubileumvoorjaar af met het dubbelconcert. Voor de pauze mochten de jeugdmuzikanten die nog niet meespelen met de grote harmonie, luisteren naaar onder meer Overture Jubiloso en Charles Chaplin. Na de pauze werden de rollen omgedraaid en luisterde de grote harmonie naar ons Jeugdorkest. Iedereen gaf het beste van zichzelf en dat resulteerde in twee (Towards the western Horizon en Rainbow Warrior) zeer goed gespeeld (moeilijke) stukken. Na het welverdiende applaus volgde er een jubileumspeech van onze voorzitter. Er werd getoond hoe de harmonie er zou uitzien zonder jeugdorkest. Er zouden een stuk minder muzikanten geweest zijn! Als afsluiter speelde de grote harmonie samen met het jeugdorkest (78 muzikanten!) onder leiding van Kevin The Dark Ages, een stuk dat Kevin zelf componeerde. Makkelijk was het zeker niet met zo een korte voorbereiding, maar mooi was het zeker. Het applaus van zowel het publiek als de muzikanten was hier het bewijs van. Een zeer geslaagde try-out voor zijn werk, een dikke proficiat Kevin! Tot slot nam Peter terug over en na wat oerwoud- en olifantgeluiden kreeg het concert een spetterend einde met een Irisch Party in Third Class. Het was weer een prachtig concert en zo sloten we het voorjaar in schoonheid af. 

Walibi - 17 april

 

Op de laatste vrijdag van de paasvakantie verzamelde de Jeugd in de vroege uurtjes (toch naar vakantienormen) aan het station van Wezemaal. Het was in tegenstelling tot de dagen voordien wel wat minder goed weer en was het toch wel aan de koude kant om op de trein te wachten. Ondanks het minder goede weer zat de trein richting Walibi toch behoorlijk vol. Maar eens we in Walibi waren, was het al snel duidelijk dat er echt niet veel volk in het park was. Nog vlug een groepsfoto met Walibi en dan kon de dag pas echt beginnen.

 

Heel de voormiddag bleven we in groep en moesten we echt nergens aanschuiven. De eerste achtbaan vertrok zelfs enkel en alleen gevuld met een jeugdige bende met donkerblauwe Jeugdpullen. Dan nog vlug even in de Dalton Terror aangezien we toch niet moesten aanschuiven alvorens te gaan schieten in de tempels van Tutanchamon. Het hoogtepunt was ongetwijfeld de angstaanjagende Keverbaan waar iedereen verschillende rondjes op heeft gemaakt! Na allemaal nog een nat pak te halen in de Flash Back en de Radja River was het toch wel tijd voor een picknick terwijl de zon er ondertussen helemaal was doorgekomen.

Na de middag splitsten we op. De ene groep deed wat rustigere attracties en de rest moest de jongste deelnemers Lotte, Eva en Eve volgen in al de grote attracties. Hoe sneller en meer overkop, hoe liever.  "Ik voel mij toch niet helemaal goed" of niet, we gaan nog een keer! "Oh ja" en "Nog eens" waren de uitspraken van de dag. Om vieruur kreeg iedereen nog een hoop wafels als vieruurtje en nadien mocht iedereen nog afsluiten met hun (favoriete?) attracties. Voor sommige de weerwolf, andere kozen het Reuzenrad of zelfs de draaimolen. Het was een zeer geslaagde niet muzikale activiteit, voor herhaling vatbaar?! :) De foto's helpen misschien bij het antwoord.

Verjaardagsconcert - 1 maart

 

Zondag 1 maart was het ons grote verjaardagsfeest. Voor die gelegenheid hadden we een hele hoop versiering in elkaar geknutsteld om de Concordia om te toveren tot een feestdecor met een Jeugd tintje. De aanwezigen zullen het gemerkt hebben: de Concordia was helemaal rood en blauw gekleurd ter ere van de 15de verjaardag van ons jeugdorkest. Dat kostte ons vele uren, verschillende pizza’s, een paar pakken frieten, een paar rolletjes plakband, verschillende liters lucht, meters touw, massa’s papier, … maar het gaf heel veel voldoening toen het eenmaal af was. Het werd een nostalgische avond met filmpjes uit de oude doos en ook aan de fotomuur werden herinneringen aan lang vervlogen tijden opgehaald. Geen verjaardag zonder taarten en ook geen verjaardag zonder cadeautjes en daarom kregen alle jeugdmuzikanten nog een cadeautje. Maar geen concert zonder muziek natuurlijk en dat was in overvloed aanwezig: Frozen, Treasure Island, Irish Party in Third Class, ... het klonk allemaal prachtig. Proficiat aan dirigent en muzikanten voor de geweldige prestatie!!

Op het einde van het concert werden al dankwoorden uitgesproken, maar toch nog eens. Bedankt aan de bakclub! Bedankt aan de tappers! Bedankt aan de mensen die zaal hebben klaargezet en nadien terug opgeruimd! Bedankt publiek! Op naar ons volgende jubileumconcert op 24 juli als afsluiter van het muziekkamp.

Hier vind je enkele foto's

De 24 uren van de Concordia

Dit jaar gaan we eindelijk terug op muziekkamp en om al wat te oefenen, trok de jeugd op Valentijn gepakt en gezakt naar de Concordia. Na een hele namiddag repeteren, mochten we onze magen vullen met heerlijke hamburgers van Hans en Georges (bedankt kookploeg!) Na het eten werden al de tafels aan de kant geschoven voor het grote Valentijnsspel waarin de jongens het moesten opnemen tegen de meisjes. De stop-de-band ronde met liefdesliedjes werd gewonnen door de jongens, maar bij de andere spelletjes (kaartenhuisjes bouwen met hartenkaarten, koppeltjes maken, ...) lieten ze de meisjes winnen. Wat lief, het was tenslotte Valentijn <3

 

Na het spel gingen de jongens gezelschapsspelletjes spelen terwijl de meisjes versiering begonnen te knutselen voor het verjaardagsconcert van 1 maart. Na een paar uur knutselen, waren ze het beu en werden de kaarten bovengehaald. Hoewel iedereen toch wat moe werd, besloten we om toch nog een spelletje Jungle Speed te spelen. Aangezien het 's ochtends terug repetitie was, was het plan om toch een beetje op tijd in onze slaapzakken te kruipen. Het was echter zo'n plezante avond/nacht dat we de tijd uit het oog waren verloren en de klokken al vier keer luidden eer we toch onze oogjes even dicht deden.

Na een korte nacht (de nachten worden echt al korter in februari) werden we gewekt met de cymbals à deux en mochten we verder wakker worden met lekkere verse koffiekoeken. Het was een zeer goede start van ons jubileumjaar!

Terug naar boven


2014

 

Bowling - 20 december

Zoals elk jaar sloten we ook dit jaar met een grote repetitie en nadien een activiteit. De voorbije jaren trokken we hiervoor naar de schaatsbaan van Heist-op-den-Berg. Dit jaar vermaakten we ons korter bij huis. Na een toffe repetitie kregen we allemaal lekkere macaroni met kaas en hesp. Toen iedereen genoeg krachten had opgedaan, vertrokken we met enkele auto's naar het A2 Bowling center in Holsbeek. Daar wachtten enkele leden van de grote harmonie ons op om samen een avondje te bowlen. We hebben daar negen banen ingepalmd. Op de ene baan vielen er al wat meer kegels om dan op de andere, maar meedoen is belangrijker dan winnen. Dirigent Kevin liet zelfs zien dat hij meer kan dan dirigeren. Het was in ieder geval voor iedereen heel plezant!

Foto's

 

 

Q@C: Sinterklaasquiz - 5 december

 

Op vrijdag 5 december verzamelden we om 19u in Harmoniezaal Concordia voor onze tweede Quiz @ Concordia: Sinterklaasquiz. Rond 19u20 kwamen de eerste quizploegjes al toe en om 20u zaten er 52 ploegen van 4 personen te wachten aan tafels vol met nicnacjes tot Tim de eerste vraag voorlas. Gedurende de hele avond kregen zij een heleboel vragen over zich heen, de ene al wat moeilijker dan de andere. Tijdens al die vragen moest iedereen hard werken om al die bitterballen te bakken, kaas te snijden, papieren uit te delen, drank uit te schenken, antwoorden te verbeteren, ... Maar vele handen maken licht werk en alles verliep heel erg vlot. Tegen het einde van de avond haalde Tim zijn blokfluit nog boven om een van de laatste muziekvragen voor te spelen. Iets voor middernacht had de jury alles verbeterd en in de computer ingegeven en konden de prijzen worden verdeeld. De ene ploeg won een emmer met visjes, anderen gingen dan weer naar huis met de zak van Sinterklaas en de winnaars (STML) keerden huiswaarts met een mooie biermand. Sinterklaas had voor al de brave quizzers ook nog lekkere speculaas en mandarijntjes achter gelaten. Een uitermate geslaagde avond (foto's hier als bewijs), we kijken al uit naar de 3e editie volgend jaar!

 

Bedankt aan alle helpers! Bedankt aan alle quizzers! En natuurlijk een dikke merci aan onze quizmaster Tim!!!

Pannenkoekennamiddag - 1 november

 

Voor het derde jaar op rij werd op 1 november in onze harmoniezaal een pannenkoekennamiddag georganiseerd en ook voor het derde jaar op rij zorgde ons jeugdorkest voor een muzikaal intermezzo. Dit jaar moest onze Jeugd dat niet alleen doen, we hadden de hulp ingeroepen van het instaporkest van het Harmonieorkest Sint-Maurus uit Holsbeek. Eerst gaven zij een kort concert en daarna kwam onze Jeugd. Met gloednieuwe stukken en nog een paar repetities achter de rug hebben we daar een geweldige prestatie geleverd.

Merci Sint-Maurus om langs te komen! Proficiat aan alle muzikanten en dirigenten! En ook bedankt aan iedereen die is komen luisteren en/of een pannenkoek is komen eten!

Enkele foto's vind je hier.

 


Een nieuw werkjaar

Vrijdag 26 september maakte Rotselaar-Centrum zich klaar voor de avondmarkt en kermis. Donkere wolken zich verzamelden in de lucht, maar we hielden het nog net droog tot de laatste noot van het optreden van onze Jeugd. Gelukkig kon het publiek snel naar binnen vluchten en verder genieten van soep, croques en spek van 't vat. Voor dat laatste moet je erbij zijn geweest of hier langsgaan. Muzikanten: proficiat voor de muzikale prestatie! Helpende handen: bedankt voor jullie hulp! En aan iedereen die bij ons op het terras heeft plaatsgenomen: we hopen dat jullie hebben genoten!

 

Het weekend daarna ging het nieuwe werkjaar van de Jeugd dan echt officieel van start. Eerst repetitie met nieuwe stukken en ook met enkele nieuwe gezichten. Welkom nieuwe muzikanten! Na de pensen met appelmoes volgden enkele kringspelen en tot 20u30 hield iedereen zich bezig met allerlei gezelschapsspelletjes.

In september is de kas opnieuw gespijsd en zijn de instrumenten warmgeblazen. We zijn weer begonnen en het belooft een mooi jaar te worden.

 

Heb je ook zin om mee te spelen? Ga snel hier langs of laat ons iets weten.

 

 

 

 

 


Westhoek en Last Post - 23 augustus

Na een zomer repeteren samen met grote harmonie volgde op zaterdag 23 augustus dan de daguitstap met z'n allen naar de Westhoek. De bus vertrok vroeg die ochtend en er werd dan ook vooral geslapen toen we richting onze eerste halte reden. Net over de grens in Frankrijk ligt La Coupole. Dit imposant Duits bouwwerk uit de Tweede Wereldoorlog zou gebruikt worden om V2-bommen te lanceren naar Groot-Brittannië. Binnen kwamen we te weten dat dit echter nooit gelukt is, omdat de Duitsers hun project niet hebben afgewerkt.

 

Na het middageten staken we terug de grens over naar België en na een korte stop bij het Iers Vredesmonument kwamen we aan in Ieper. De bus werd uitgeladen en dan was het alweer tijd om te eten. De broodmaaltijd was verorberd en iedereen begon zich om te kleden om er piekfijn uit te zien voor de plechtigheid aan de Menenpoort. Om 20u was het dan zover. De voltallige harmonie stond onder de Menenpoort terwijl meer dan 2000 (!!!) toeschouwers met ingehouden adem en in absolute stilte de ceremonie van de Last Post bijwoonden. Een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers van de Groote Oorlog. Vier muzikale intermezzo's van ons en het was afgelopen. Veel lofbetuigingen volgden, zowel van de organisatie als van de omstanders. Iedereen - harmonie en Jeugd - dus een dikke proficiat! Daarna vertrokken we dan terug naar huis en gelukkig hadden we nog wat file onderweg of we hadden de film niet kunnen uitkijken.

Het fotoalbum van deze dag vind je hier.

Adventure-concert - 18 mei

Alweer een werkjaar gedaan van de Jeugd. En met wat een afsluiter! Met een gastoptreden tijdens het concertweekend van de grote harmonie. De dirigent laat alvast weten dat hij zeer tevreden is over het concert afgelopen zondag (zie foto) en het publiek en de grote harmonie delen ongetwijfeld ook die mening. Het was de uitgelezen kans om elkaar wat beter te leren kennen, sommige muzikanten van de grote harmonie hadden de jeugdmuzikanten nog nooit bezig gehoord en omgekeerd. Tegelijk was het voor veel jeugdmuzikanten ook een blij weerzien met Inge Sprangers. Inge was mee op het laatste muziekkamp en op het Adventure-concert zong ze enkele musicalnummers met de grote harmonie. Na afloop is het in ieder geval meer dan veilig om te zeggen dat iedereen dat goed heeft gedaan!

Proficait aan de harmonie! Proficait aan alle jeugdmuzikanten! Bedankt aan de versterkers, waarvan sommigen wel heel last-minute! Bedankt iedereen voor dit concert!

Enkele foto's vind je hier.

Paasmaandag - 21 april


Foto's Paasmaandag

Expeditie SCR - 2 maart

Na onze ruimtereis bleven we dit jaar met ons jeugdconcert iets dichter bij huis. Niet veel dichter, want het publiek ging mee op ontdekkingsreis. Onderweg kwamen we stormen en piraten tegen, zonk ons schip, spoelden we aan op een onbewoond eiland en kregen we te maken met indianen. Tussendoor konden we steeds vertrouwen op het reisbureau Expeditie SCR dat alles min of meer in goede banen probeerde te leiden. Gelukkig liep er heel wat minder mis met de muziek dan in dat reisbureau. Ons jeugdorkest zette samen met onze jeugddirigent weer een prestatie neer waar we nog lang over kunnen praten. De Concordia zat goed vol en op het einde was ons dessertenbuffet helemaal leeg, maar zoals steeds kunnen we opnieuw niet anders dan zeggen: de afwezigen hadden ongelijk. Na afloop van het concert zaten we echter wel met een probleem: de lat voor volgend jaar ligt weeral hoger.

Bedankt aan alle aanwezigen, bedankt aan iedereen die voor-tijdens-na heeft geholpen, bedankt aan onze "presentatoren" en proficiat aan alle muzikanten en dirigent!

Op deze PLAYLIST kunnen jullie nog eens genieten van de filmpjes die voor dit concert werden gemaakt.

Foto's Expeditie SCR

Concordia-marathon - 15 februari

 

Voor sommigen begon met onze tweede repetitiedag van het werkjaar een marathon in de Concordia. Eerst was het repeteren met het jeugdorkest en werd alles voor het concert doorgespeeld. Tussendoor pauze en na al dat gerepeteerd spaghetti. We verklappen alvast één stuk van ons concert: Pocahontas. Dat was meteen ook de film waarnaar gekeken werd in onze geïmproviseerde filmzaal. Nadien gezelschapsspelletjes terwijl enkele muzikanten van de grote harmonie ook in de Concordia aankwamen en het gezellig maakte aan de toog. Dan werd naar de tweede film gekeken: Brave. Ook hier kunnen we al verklappen dat de grote harmonie dit stuk zal spelen op hun concert in mei. Tot in de late uurtjes werden nog gezelschapsspelletjes gespeeld en beetje bij beetje gingen de meesten naar huis. Een goede twintig jeugdmuzikanten bleven achter en nadat alle hapjes waren opgegeten, installeerden iedereen zich met luchtmatras en slaapzak op de - best wel harde - grond van het podium. Na een korte nacht kondigde een onverwacht luide gong de komst van de koffiekoeken aan en na de ontbijtpicknick nam iedereen opnieuw zijn plaats in achter de pupiter voor de repetitie van de grote harmonie. Met kleine oogjes. En een pijnlijke rug. Maar desondanks was deze Concordia-marathon ongelooflijk plezant!

 

 

Terug naar boven


2013

 

Q@C: Sinterklaasquiz - 6 december

We zijn terug begonnen!

 

Vrijdag 20 september stroomde het centrum van Rotselaar gezellig vol voor de avondmarkt en kermis. De vele mensen die passeerden aan onze Concordia bleven al gauw even staan om naar ons jeugdorkest te luisteren of verleid te worden door de heerlijke geuren van soep, croques of spekfakkels. Muzikanten: proficiat voor jullie muzikale prestatie! Helpende handen: bedankt voor jullie hulp! En aan iedereen die bij ons op het terras heeft plaatsgenomen: we hopen dat jullie hebben genoten.

 

Een week later ging ons nieuwe muzikale werkjaar echt van start. Op de repetitie van zaterdag 28 september werden nieuwe partituren uitgedeeld en werden er stoelen bijgezet voor de nieuwe muzikanten. Na de repetitie vulden we even onze magen om gesterkt naar de Wijngaardberg te vertrekken voor het bosspel. In het schemerduister werd levensechte Stratego gespeeld, maar aan het einde van het spel was het te donker geworden om te zien wie nu eigenlijk gewonnen was.

In september is de kas opnieuw gespijsd, zijn de instrumenten warmgeblazen en zitten we met bijna 40 jeugdmuzikanten aan de pupiter. Ons nieuwe jaar is weer begonnen. We zijn er klaar voor!

Harmoniezomer

 

De zomervakantie is helaas afgelopen en samen met het nieuwe schooljaar beginnen ook de repetities van de Jeugd terug. Wat niet wil zeggen dat de Jeugd de afgelopen maanden niets heeft gedaan. Integendeel! Eerst waren er alle activiteiten rond Rock Werchter waar een groot deel van de helpende handen door de Jeugd geleverd werd. Voor zij die het op de één of andere onwaarschijnlijke manier toch nog gemist zouden hebben: niet veel later zaten we een week in de Ardennen op ons geweldige muziekkamp. Daarna hielden we een reünie-barbecue met al de deelnemers van dat muziekkamp. Tussendoor repeteerde iedereen ook mee met de harmonie om uiteindelijk een weliswaar nat optreden op een krap podium te geven in Scherpenheuvel.
Maar altijd was het weer even leuk. Wat een zomer!

 


Muziekkamp - 19 tot en met 26 juli

't Was plezant aan de andere kant van het land! Een week om nooit te vergeten. Onze avonturen in de Ardennen zijn hier terug te vinden.

Kermisweekend Rotselaar

Drie dagen kermis. Het weer zat ook dit jaar weer niet echt mee, maar we hebben het toch nog redelijk droog gehouden. De grote harmonie was vrijdagavond al in de weer met accordeons en pannenkoeken in de Concordia en ook zeker niet te vergeten, met de flashmob waarmee Rotselaar Zingt van start ging. Zaterdag repeteerde de Jeugd nog snel even voor het concert van de dag nadien en zondagnamiddag stond dat concert dus gepland. Om 13u30 kroop de SCR-Jeugd op het podium voor hun laatste concert van het werkjaar en voor de gelegenheid stonden ze deze keer eens onder leiding van Jeroen. Enkele muziekstukjes later konden we terugkijken op een geslaagd concert en op een al even geslaagd jaar vol met repetities, activiteiten, concerten, muziek en vooral veel plezier! Allemaal bedankt dus voor de geweldige voorbije maanden!

Laatste repetitie - 11 mei

 

Zaterdag 11 mei was het de laatste jeugdrepetitie van dit werkjaar, buiten de generale van twee weken nadien natuurlijk. Na de repetitie zouden we daarom allemaal samen naar domein Ter Heide gaan. Helaas viel het weer wat tegen en dus hielden we ons in de Concordia bezig. De picknick die gepland was op het strand van het meer, ging dan maar door op de vloer van de Concordia en het buiten spelen werden gezelschapsspelletjes. Maar er waren ook 600 domino-steentjes. Hier kan je zien hoe het eindresultaat tegen de vlakte gaat. Het was dan wel niet gezellig in het zonnetje aan het water, we hebben ons toch geamuseerd!

 

Jeugdorkestendag Bierbeek - 21 april

Zondag 21 april werden wij op onze beurt uitgenodigd in Bierbeek op een jeugdorkestendag. Ongeveer een jaar eerder hebben zij bij ons in de Concordia gespeeld, daarom deze uitnodiging. Het jeugdorkest uit Hoegaarden ging ons vooraf en na ons volgden nog de jeugd van de Vossemse Voerezonen en ten slotte de jeugdharmonie van Bierbeek zelf. Een gezellige namiddag in CC De Borre waar al die jonge muzikanten het beste van zichzelf hebben kunnen geven dankzij de organisatie van de jeugdharmonie Bierbeek!

Verkoopactie - 13 april

 

Het was al vijf jaar geleden dat er eens een rode open dubbeldekbus in Rotselaar was gepasseerd, maar zaterdag 13 april was het weer zover. Die namiddag trokken de jeugdmuzikanten met dozen wafels en zakken spekken op pad, gevolgd door hun bus met een aantal muzikanten op. We reden door de straten van ons dorp en ondertussen werd er muziek gespeeld en aan elk huis aangebeld. 's Middags zat onze bus nog vol met snoep, maar gaandeweg werd dat steeds minder en op tegen het einde was er niet veel meer over. Een zeer geslaagde verkoopactie en laat het muziekkamp even geweldig worden (want dat was het doel van deze actie).

 

Heel erg bedankt aan alle verkopers, muzikanten en begeleiders voor deze toffe namiddag!
Dank u Open Tours voor de onvergetelijke bus!
En ook merci aan de lieve mensen van Rotselaar die zo vriendelijk waren om ons en ons muziekkamp te steunen!

Foto's verkoopactie

Concert JEUGD in SPACE - 3 maart

Van de spetterende lichtshow aan het begin (met speciale dank aan Dieter!) tot de laatste woorden die over het beeld rolden bij de aftiteling, we hebben er weer voor gezorgd dat een goed gevulde Concordia de namiddag van 3 maart zich niet heeft verveeld en ook niet snel zal vergeten. We hadden stewardessen achter het dessertenbuffet en piloten achter de toog en gaven tussen de muziekstukken door het publiek een kijkje achter de schermen van SCR Spacelines. Ook de zaal zag er ruimte-achtig uit met planeten aan het plafond en sterren op de tafel. Maar de echte sterren van die namiddag  zaten natuurlijk in het orkest op het podium!

De dirigent laat ook nog weten dat hij super tevreden is over het concert en heel blij is hoe we muzikaal elk jaar vooruitgang maken. Kortom: een dikke proficiat aan alle muzikanten en helpers! En we hebben het ons niet gemakkelijk gemaakt om deze prestaties volgend jaar weer te overtreffen.

Foto's concert JEUGD in SPACE

JOH! & Co in concert - 23 februari

Voor ons eerste concert van het jaar moesten we helemaal naar Hemiksem, nabij Antwerpen. Ongeveer een jaar geleden zijn wij JOH! - wat staat voor JeugdOrkest Hemiksem - voor het eerst tegengekomen toen zij kwamen spelen op onze jeugdorkestendag en 23 februari gingen wij bij hen langs. Het eerste deel werd door onze jeugd gevuld en na de pauze was het de beurt aan JOH!. De  hele avond zat de sfeer er goed in en beide orkesten gaven het beste van zichzelf. Bedankt aan Hemiksem voor de uitnodiging en ook bedankt aan jeugdmuzikanten, versterkers, dirigent en sympathisanten die de trip mee hebben gemaakt voor deze toffe avond. Ook bedankt aan onze presentatrice Karlien!

Repetitiedag - 16 februari

Waar hielden onze jeugdmuzikanten zich de laatste zaterdag van de krokusvakantie mee bezig? Met onze repetitiedag! In de voormiddag werd er gerepeteerd, daarna samen middageten, buiten wat gaan ravotten en als afsluiter nog een beetje repeteren. We hebben ons goed geamuseerd, we hebben goed gewerkt en zo helemaal klaar voor de komende concerten.

Foto's repetitiedag

 

Terug naar boven


2012

Schaatsen - 22 december

De SCR-Jeugd heeft een aantal jaarlijkse tradities en eens om de twaalf maanden begeven we ons naar de schaatsbaan in Heist-op-den-Berg. Voor de laatste keer in 2012 werd er eerst natuurlijk nog gerepeteerd en nadat de sandwichen en koffiekoeken vlotjes waren opgeraakt, ging het richting het ijs. Zo'n twee uur wisten we ons daar bezig te houden - sommigen hielden zich vooral bezig in het midden aan de bar - en ondertussen werd er genoten van de kerstsfeer. Nog een drankje nadien in de cafetaria en zo weer allemaal veilig tegen 22u30 naar de Concordia.

Foto's schaatsen

 

Halloweenrepetitie - 27 oktober

Op een koude oktoberavond organiseerde de Jeugd voor de tweede keer een Halloween-repetitie. Net zoals de vorige keer werden de instrumenten ook nu weer bespeeld - niet door gewone muzikanten - maar door heksen en spoken. Na de repetitie werd het avondmaal opgediend: rijst met frikadellen in bloed… euhm neen, in tomatensaus. Halloweengetinte cupcakes als dessert en daarna begon het spel op leven en dood. Iedereen begon als zombie en het was de bedoeling om uitdagingen tot een goed einde te brengen en zo meer levend te worden. Helaas, bij een verloren uitdaging werd je een beetje meer dood. Tegen 22u00 was iedereen wel eens gepasseerd langs het spinnenweb van touwen, in de donkere kamer, het appels stapelen en de M&M-opzuig-proef. Volgens het bord met de dood-levend-schaal op, had duidelijk niet iedereen het even goed overleefd. Desondanks konden de ouders hun kinderen toch levend en wel - waarschijnlijk wel wat moe - terug mee naar huis nemen.

Foto's Halloween

Jeugdnamiddag - 29 april

De Concordia zat afgeladen vol, onze bakouders hadden weer voor heerlijke taarten gezorgd (waarvoor dank!) en hele namiddag lang kon er genoten worden van de muziek die gebracht werd door de jeugdorkesten. Nota Bene Tremelo opende de namiddag, daarna kwam JeugdOrkest Hemiksem, gevolgd door Jeugdharmonie Bierbeek en ten slotte sloot onze eigenste SCR-Jeugd af. Het werd een gezellige bedoening en voor de muzikanten was het natuurlijk ook eens leuk om voor een ander publiek te spelen dan dat ze gewoon waren. Bovendien kon iedereen ook onze vernieuwde zaal bewonderen waar voor de eerste keer een optreden plaatsvond zonder het vertrouwde berglandschap. Op het einde van de dag waren er enkel positieve reacties en klonk een welgemeend "Tot ziens".

Foto's jeugdnamiddag

 


Camping B2 in concert - 4 maart

Het leek wel of Rock Werchter enkele maanden te vroeg was begonnen, want in plaats van begin juli heerste er al begin maart een festivalsfeertje in de Concordia. Zondagnamiddag 4 maart werd het publiek verwelkomt in een repetitiezaal die voor de gelegenheid aangekleed was met tenten en herashekken en iedere toeschouwer kreeg zelfs een origineel campingbandje om de pols. En niet alleen de versiering was in thema, op het traditionele taartenbuffet kon je immers zaken als hamburgertaart, pizzataart of frietentaart terugvinden. Net zoals op een echt festival was er natuurlijk ook muziek.

Onze jeugdmuzikanten brachten het ene rocknummer na het andere: Coldplay, Mika, Anouk…Tussen de stukken zorgden de drie presentatoren voor nog wat meer entertainment waarbij ze het publiek lieten kennismaken met het leven zoals het is op een festivalcamping.  Een dikke proficiat aan iedereen die van deze namiddag er eentje maakte om te herinneren!

 

Terug naar boven


2011

Foto's 2011

MUZIEKKAMP- 28-29-30-31 oktober

Op het einde van oktober was het eindelijk weer muziekkamp. Lees het volledige verslag van deze vier gedenkwaardige dagen hier.

Concertreis Bad Gandersheim - 5-6-7-8 augustus

Een groot deel van de jeugdmuzikanten heeft tijdens de zomermaanden met de ‘grote’ harmonie gerepeteerd om begin augustus mee op concertreis naar het Duitse stad Bad Gandersheim te kunnen gaan. Daar hadden we vier geweldige dagen, speelden we twee geslaagde concerten en toen we maandagochtend terugkeerden naar Rotselaar wachtte nog een verrassing. De KVV-cultuurdienst van Bad Gandersheim had vol bewondering toegekeken naar de inzet van de Jeugd binnen de harmonie en vond dat de jonge muzikanten beloond moesten worden. Vlak voor we dan aan de terugreis begonnen, kreeg de SCR-Jeugd daarom zo maar eventjes een mooi bedrag cadeau Geld dat goed zal besteed worden, dat is zeker. Bedankt KVV Bad Gandersheim!

Fietstocht - 25 april

Op paasmaandag lag het warmste plekje van Europa in Vlaanderen en daar maakte een kleine vijftig harmoniefietsers dankbaar gebruik van. Een blauwe hemel en een stralende zon beloofden een mooie dag. ’s Middags vertrokken ze aan het gemeentehuis om aan een tocht van ongeveer 20 km te beginnen. Mooie, rustige en vaak onbekende weggetjes brachten hen door Rotselaar, Wilsele, Wijgmaal en Werchter. Ondertussen moest ook nog een fotozoektocht en strikvragen opgelost worden. Gelukkig was er halverwege even een pauze in een café om de al gevonden antwoorden uit te wisselen. Onderweg reden enkele mensen verkeerd, werden een paar valpartijen geregistreerd, sneuvelden twee banden en moest de depannagedienst  één keer uitrukken. Rond 16u kwamen de eersten aan in de Concordia waar heerlijke pannenkoeken hen opwachtten. De vragenlijsten werden  aangevuld, daarna verbeterd en op het einde van de dag werden de prijzen uitgereikt. Alle deelnemers zullen bevestigen dat ze een zeer leuke paasmaandag hebben beleefd. Met dank aan Valerie en Daan voor het ineensteken, de sponsors voor de prijzen, alle helpende handen en uiteraard de pannenkoekenbakkers!

 

Valentijnsconcert - 13 februari

De dag voor het feest van de liefde vond in de Concordia het Valentijnsconcert van de Jeugd plaats. Een propvolle zaal kon genieten van de muziek die het orkest samen met dirigent Kevin de afgelopen maanden had ingestudeerd. Tussen de verschillende stukken door amuseerde Hendrik het publiek in zijn rol als presentator van de gelegenheidszender “Radio Concordia” en dit leverde enkele romantische verrassingen op voor bepaalde koppels in het publiek. De met liefde bereide taarten en desserten aan het traditionele buffet en de huisgemaakte Kirr Royal gingen er vlotjes in en twee uur vol muziek en romantiek later keerde iedereen voldaan naar huis, helemaal in de sfeer voor Valentijn de volgende dag. Alle aanwezigen zullen bevestigen dat de afwezigen echt wel iets gemist hebben. Bij deze ook nog eens een welgemeende dankjewel aan iedereen die dit fantastische concert mee heeft helpen waarmaken!

 

 

Terug naar boven

2016