Skip directly to content

Onze dirigent

Martijn (°1986) woont samen met zijn vriendin Soetkin en dochters Felien en Lauke in Wijgmaal.

In zijn jonge jaren volgde hij slagwerk aan de academie van Beringen. Die studies zette hij verder aan het Lemmensinstituut, met een masterdiploma slagwerk tot gevolg. Momenteel geeft Martijn notenleer, muziekinitiatie en groepsmusiceren aan kinderen, jongeren en volwassenen in de academie van Beringen.
 
Orkestervaring deed Martijn onder meer op bij de Vlaamse Opera en Brussels Philharmonic en je kan hem horen op enkele cd’s die het Hageland Wind Orchestra opnam, hier in onze zaal Concordia.
Martijn speelt ook zelf in een harmonieorkest. Op zondagochtend is hij slagwerker bij Harmonieorkest Demer en Laak in Lummen, waar hij ook bestuurslid is. Naast slagwerk speelt hij er ook trombone en piano.
De eerste dirigeeropdracht kwam er bij Jeugdharmonie De Bergengalm in Hechtel, van 2009 tot 2017, met o.a. enkele memorabele deelnames aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt.
 
Intussen heeft hij met grootste onderscheiding de opleiding “Dirigent instrumentale muziek” afgerond aan de academie van Genk. Na een korte passage bij Fanfare de Eendracht in Nossegem en drie jaren bij Harmonie St.-Quintinus in Zonhoven, begon Martijn in 2016 als nieuwe dirigent bij onze Jeugd in Rotselaar. Sinds september 2018 is hij hier ook de eerste dirigent van instaporkest de Ceciliaantjes.