Skip directly to content

Meespelen

Van muzikale beginneling tot de al meer ervaren muzikant, jongere of volwassene: iedereen die al minstens 3 jaar een blaasinstrument of slagwerk heeft gevolgd, kan komen meespelen. Speel je nog maar net? Kijk dan zeker eens bij ons instaporkest De Ceciliaantjes (neem even contact op!)

Wil je heel graag mee muziek spelen, maar moet je eigenlijk nog een instrument leren? Geen probleem, neem gewoon even contact met ons op en dan leggen we uit hoe je best met muziek kan beginnen.

Heb je zin om mee te doen? Kom gewoon eens een kijkje nemen op een repetitie. Neem je instrument al maar mee en dan kan je direct al eens proberen! Alle begin is natuurlijk moeilijk maar iedereen die daar zit, is ooit zo begonnen :) 

Een beetje twijfel? Kom gerust kijken of proberen, schrijf ons een mailtje, spreek ons aan, een berichtje via onze facebookpagina, ... We staan klaar voor al jouw vragen!

Als je dan helemaal overtuigd bent om mee te komen spelen in de Jeugd, dan kan je je via deze link inschrijven!


Huisregels

  • Aanwezig op de repetities. Hoe meer we samen repeteren, hoe beter het resultaat op de concerten.
  • Kom op tijd. Als iedereen om 16u aankomt en dan nog een instrument moet uitpakken, verliezen we repetitietijd.
  • Als je niet kan komen, verwittig dan de dirigent of laat iets weten via jeugd@sintceciliarotselaar.be.
  • Inschrijven voor activiteiten! Via mail of via de website, schrijf in. Anders kunnen we onmogelijk iets organiseren en voldoende eten voorzien (al is er meestal wel meer dan genoeg :p )

Praktische info voor muzikanten

Repetities en concerten

Elke zaterdagnamiddag van september tot eind mei wordt er gerepeteerd van 16u00 tot 17u30 in harmoniezaal Concordia, Provinciebaan 4 in Rotselaar. Tijdens de schoolvakanties wordt er meestal niet gerepeteerd behalve de zomervakantie 2020 want na de lockdown heeft iedereen nood aan de JEUGD. Elke repetitie heeft ook een korte pauze waarin alle muzikanten een drankje krijgen. Wanneer er iemand jarig is, zijn er ook al eens hapjes te vinden als traktatie :)

In de zomervakantie repeteren jeugdmuzikanten met de grote harmonie. Deze repeteert elke zondagvoormiddag van 09u45 tot 12u00 in diezelfde harmoniezaal Concordia. Zij die aanwezig zijn op deze repetites, mogen ook meedoen met het concert op het einde van de vakantie.

Voor concerten dragen we allemaal onze donkerblauwe T-shirt met jeugdlogo en een jeansbroek.

Alle data voor repetities en concerten zijn terug te vinden op deze site bij Kalender en in de nieuwsbrief die de muzikanten maandelijks krijgen toegestuurd.

Kostprijs

Eén keer per jaar betaal je lidgeld (€40) en dan zijn jijzelf en je instrument een heel jaar verzekerd tijdens al onze activiteiten. Al hopen we die verzekering natuurlijk nooit nodig te hebben!

Daarnaast is er ook nog de eenmalige aankoop van de donkerblauwe T-shirt met jeugdlogo voor optredens en activiteiten (€10)

Daarnaast kunnen jeugdmuzikanten - als ze dat willen - ook een sweater met jeugdlogo aankopen (€35). Hiervan hebben we steeds enkele maten in stock, maar ze worden wel regelmatig besteld bij de drukker. De jeugdmuzikanten worden op tijd ingelicht wanneer er weer een bestelling kan geplaatst worden.

Gedurende het jaar doen we tal van activiteiten (Blijven slapen in de Concordia, Bosspel, lasershoot, ...) voor het eten+activiteit vragen we hier ook een kleine bijdrage (meestal €5), als je mee gaat natuurlijk. Eén keer per jaar doen we dan een iets duurdere activiteit (Walibi, Océade, ...)